OPĆI UVJETI INTERNET PRODAJE za kupce – potrošače

Ovi Uvjeti primjenjuju se na kupce potrošače – fizičke osobe koje sklapaju ugovor o kupoprodaji izvan poslovnih prostorija i ugovor o kupoprodaji na daljinu (online-prodaja ili web-prodaja ili internet- prodaja, te djeluju na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti (u daljnjem tekstu: Kupac).

Društvo METEL d.o.o. sa sjedištem u Ivanić-Gradu, 65. bataljuna ZNG 21, OIB: 46755208427, obavlja svoju registriranu djelatnost prodaje na daljinu isključivo pod ovim Uvjetima. Kupac je obvezan prihvatiti ove uvjete prodaje, ukoliko se odluči na kupnju, a neposredno prije negoli realizira kupnju.

Sadržaj na Internet stranicama www.metel.hr zaštićen je autorskim pravima.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Internet stranica www.metel.hr, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Internet stranicama www.metel.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka METEL d.o.o. (dalje u tekstu METEL).  Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim Internet stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ovih Internet stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih Internet stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj ovih Internet stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. METEL se u potpunosti odriču svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih Internet stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih Internet stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih Internet stranica.

Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, uvjete jamstva za ispravnost prodane stvari (tzv. garancije), prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.

Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Trgovca te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje.

Uvjeti narudžbe

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „metel.hr“, a uza svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni, cijeni dostave kao i drugi podaci.

Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu“ klikom na link „dodaj u košaricu“. Odabrani proizvod se rezervira tako da će odabrani proizvod biti isporučen. Metel ne može utjecati na eventualne tehničke poteškoće u danom trenutku narudžbe zbog čega može doći do situacije da odabrani artikl nije moguće kupiti radi neraspoložive količine a o čemu se Metel obvezuje obavijestiti Kupca te ponuditi alternativni proizvod ili izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Ako se ne izvrši potvrda i uplata u roku 24 sata, za ponudu 72 sata, rezervacija se automatski poništava. Metel, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

U „košarici“ se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Završi kupovinu“, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice za upis osobnih podataka. Nakon upisa osobnih podataka i odabira opcije dostav/osobnog preuzimanja u prodajnom centru, klikom na link ”Plaćanje” sustav Kupca upućuje na odabir načina plaćanja. Odabirom načina plaćanja te ovisno o odabranom, sustav kupca prebacuje na završni korak plaćanja. Po svim izvršenim koracima, Kupac je izvršio narudžbu proizvoda iz košarice I na e-mail adresu dobiva potvrdu o narudžbi. Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da Kupac unese sve tražene podatke.

Fotografija koja ilustrira proizvod na internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na internet stranicama navedeno „razne boje“, „razne veličine“, „razni oblici“ i slično. METEL zadržava pravo na pogreške opisa, fotografija, cijena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sustav, kao i automatske potvrde o narudžbi.

Cijena

Cijene su prikazane u maloprodajnim vrijednostima s uračunatim PDV-om. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u eurima te je u istima sadržan pripadajući PDV. METEL istaknute cijene ažurira svakih sat vremena zbog čega postoji mogućnost da cijene u trgovini budu različite od cijena na „metel.hr“. No, sve navedene cijene vrijede za kupovinu online neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

METEL je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, METEL je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Predstavljanje cijene variraju o tržišnim tečajevima i trenutnim akcijskim popustima, prikaz cijena je samo informativnog karaktera. Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile u trenutku izvršenja odnosno potvrde narudžbe.

Plaćanje

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti:

1) općom uplatnicom u pošti, banci, FINI, po ponudi kreiranjem kroz web shop

2) internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom skeniranjem 3D bar koda, (transakcijski račun)

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka uplate na poslovni račun METEL-a.

Korisnik Internet stranica www.metel.hr uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Internet-preglednika. METEL isključuju svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja Internet stranica www.metel.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem Internet stranica www.metel.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući i Politiku Privatnosti te mogućnostima u vezi s kolačićima.

METEL se obvezuje zaštiti privatnost podataka, uključujući osobnih podataka svih Kupaca na te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka odnosno drugim primjenjivim propisima.

Dostava/preuzimanje robe (proizvoda)

Rok za isporuku naručenih proizvoda iznosi 3 do 7 radnih dana računajući od trenutka zaprimanja sredstava na račun tvrtke (blagdani i vikendi nisu uključeni). Ukoliko se radi o dostavi na otoke rok isporuke može biti dulji od 7 radnih dana.

Cijena  usluge dostave automatski se izračunava prema informacijama o adresi kupca, težini i dimenziji naručenog proizvoda.

U slučaju preuzimanja proizvoda u poslovnici Trgovca, naručene proizvode nije moguće podići odmah po uplati, već za njih vrijede definirani rokovi isporuke. Trgovac će telefonskim putem kontaktirati Kupca radi dogovora oko točnog termina preuzimanja proizvoda u poslovnici Trgovca.

Ukoliko Kupac odabere dostavu proizvoda od strane Trgovca, ovisno o dimenziji i težini samog paketa dostava kupljenog proizvoda vrši se

– putem dostavene službe Intereuropa d.o.o. na adresu dostave navedenu prilikom izrade narudžbe u koliko je paket velikih dimenzija i težine

-putem Tisak Paketa na najbližu dostavnu adresu Tisak lokacije za preuzimanje ( Tisak kiosk), kupac zaprima sms poruku kada je proizvod predan za slanje te ujedno kada je spreman za preuzimanje na lokaciji najbližoj kupcu.

Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo radnim danom u radnom vremenu Trgovca. Dostavljač će telefonskim putem kontaktirati Kupca radi dogovora oko termina za dostavu. Ukoliko se Kupac ne javi na telefonski poziv dostavljača ili istoga povratno ne kontaktira, Trgovac robu neće isporučivati predviđenog dana, nego će se dostava dogovoriti za neki drugi dan.

Ukoliko Trgovac nije u mogućnosti realizirati dostavu jer na dostavnoj adresi nema Kupca odnosno druge osobe koja je po njegovom nalogu ovlaštena za preuzimanje proizvoda, unatoč ranijem telefonskom dogovoru oko termina dostave, troškove neuspjele dostave proizvoda snosi Kupac. U navedenom slučaju, Kupac i Trgovac će dogovoriti novi termin dostave odnosno Kupac može, sukladno dogovoru s Trgovcem, robu preuzeti osobno u salonu.

Trgovac zadržava pravo promijeniti dogovoreni termin dostave zbog otegotnih okolnosti nastalih nakon sklapanja Ugovora, te u dogovoru s Kupcem, predložiti novi termin dostave.

Dostava se obavlja radnim danom u periodu od 08:00 do 17:00 sati. Ukoliko Metel iz bilo kakvih razloga nije u mogućnosti isporučit naručeno u roku od 7 radnih dana, Kupac ima pravo odustati od kupnje. Rok počinje od trenutka kada METEL zaprimi uplatu na računu ili bude odobrena autorizacija kreditnih kartica. Subote i nedjelje i blagdani se ne računaju se u rok dostave.

Cijena dostave izračunava se po težini naručenog proizvoda u trenutku potvrde narudžbe.

Dostava je besplatna, ukoliko Kupac izabere opciju dostave proizvoda u poslovnici METEL-a odnosno da će robu preuzeti sam Kupac u poslovnici METEL-a.

Proizvode  nije moguće kupovati van granica Republike Hrvatske.

Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.

U slučaju da kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, METEL ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku.

Unos i Montaža

Usluga unosa proizvoda u objekt nije uključena u cijenu.

Dostavna služba sa kojom trgovca (Metel d.o.o.) ima sklopljen ugovor naručene proizvode Kupcu dostavlja do ulaza u stambeni objekt (ne unosi robu u objekt). Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi Kupac, već samo do ulaza u zgradu. Kupac je dužan po obavijesti o dostavi osigurati nesmetan prilaz dostavnom vozilu, u suprotnom, dostavna služba će izvršiti dostavu do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Proizvodi će biti adekvatno zapakirani i zaštićeni tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac će biti kontaktiran od strane dostavljača minimalno jedan dan prije planirane dostave radi dogovora o točnom vremenu isporuke.

Prilikom primopredaje kupljene robe, Kupac je dužan odmah pregledati robu u nazočnosti dostavljača koji mu isporučuje robu radi utvrđenja:

 1. da je mu je isporučen upravo naručeni proizvod,
 2. da proizvod u ispravnom stanju u pogledu količine
 3. da je proizvod bez vidljivih nedostataka
 4. da je uz proizvod priložena sva prateća dokumentacija (ovisno o vrsti proizvoda).

Ukoliko se pregledom predmetne robe utvrdi da je roba u cijelosti uredna po svim točkama (1.-4.), Kupac će u znak utvrđene ispravnosti isporučene robe dostavnoj službi  potpisati maloprodaji račun ili otpremnicu, ovisno o tipu dostave.

Naknadni prigovore Kupca radi vidljivih nedostataka na proizvodu ili manje isporučene količine moguće je prijaviti u roku od 24 sata po primljenoj dostavi i potpisanoj dokumentaciji, a nakon navedenog roka METEL prigovor neće uvažiti.

Kupac potpisom maloprodajnog računa/Otpremnice ili dokaz o preuzimanju robe od strane ugovorene dostavne službe potvrđuje da je narudžba uredno isporučena u naručenoj (plaćenoj) količini i bez vidljivih nedostataka te da je Kupac prekontrolirao sve naznačene stavke svakog pojedinog artikla i količinu odnosno da su podaci u maloprodajnom računu istovjetni s izvršenom isporukom. Potpisom maloprodajnog računa Kupac ujedno potvrđuje da mu je METEL za preuzetu robu isporučio i svu propisanu dokumentaciju koja prati proizvod, a ovisno o vrsti proizvoda (obavijest o proizvodu, izjavu o svojstvima, upute o ugradnji/montaži, jamstveni list te eventualnu drugu propisanu dokumentaciju) a sve i na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja. Ukoliko se pregledom predmetne robe Kupca i dostavljača od strane METEL-a utvrdi da isporučena roba nije u cijelosti uredna po svim naprijed navedenim točkama od (1. do 4.), Kupac je dužan odbiti primitak takve pošiljke ili dijela pošiljke sa vidljivim nedostatcima.

Raskid ugovora i povrat

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti Ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana, računajući od dana preuzimanja proizvoda. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu ugovora na način da se ispuni Obrazac za jednostrani raskid ugovora ili putem druge nedvosmislene izjave kojom Kupac izražava volju za raskidom ugovora. Kupac je obrazac ili prethodno spomenutu izjavu dužan dostaviti METEL-u, putem pošte na adresu sjedišta: 65. bataljuna ZNG 21., 10310 Ivanić-Grad ili putem e-maila metel@metel.hr. Kupac može preuzeti obrazac na sljedećem linku: JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA.

Ukoliko Kupac podnosi nedvosmislenu izjavu putem gore navedenih mogućnosti komunikacije, dužan je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Ukoliko Kupac šalje obrazac elektroničkim putem, METEL će u najkraćem mogućem roku obavijestiti Kupca o primitku.

U slučaju iz prethodne točke, Kupac se obvezuje vratiti isporučeni proizvod METEL-u o svom trošku, na adresu sjedišta trgovca: 65. bataljuna 21., 10310 Ivanić-Grad u original neoštećenom pakiranju te pod uvjetom da proizvod nije bio montiran.

Za proizvod koji se vraća, METEL se obvezuje u roku od 14 dana od dana kada je zaprimio obavijest o Jednostranom raskidu ugovora nakon što primi vraćenu robu a koja odgovara uvjetima iz točke 5.2 izvršiti povrat uplaćenih sredstava, uključujući i troškove dostave osim ukoliko Kupac nije odabrao drugu vrstu isporuke, a skuplju od standardnog najjeftinijeg načina dostave METEL-a. Povrat uplaćenih sredstava se vrši na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. U slučaju da Kupac pristaje na drugi način povrata uplaćenog iznosa, Kupac ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio METEL o odluci raskida ugovora. Kupac vrši povrat robe o vlastitom trošku na adresu sjedišta: 65. bataljuna ZNG 21., 10310 Ivanić-Grad. Ovlašteni kontrolor METEL-a će prilikom preuzimanja vraćene robe istu prethodno prekontrolirati da li je ista u urednom stanju – u onom stanju u kojem je Kupcu bila predana u posjed

 1. a) da je vraćena upravo isporučena roba
 2. b) da proizvod u ispravnom stanju u pogledu količine
 3. c) da je proizvod bez vidljivih nedostataka
 4. d) da proizvod ima original i neoštećenu ambalažu

Ukoliko se pregledom predmetne robe po kontroloru METEL-a utvrdi da roba nije u cijelosti uredna po svim točkama (a. do d.), METEL je ovlašten odbiti prihvat takve robe te Kupac nije ovlašten zahtijevati povrat izvršene uplate zbog neispunjenja svoje obveze temeljem izjave o jednostranom raskidu ugovora.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora u sljedećim slučajevima propisanima u Zakonu o zaštiti potrošača NN 19/22, čl.86 te Zakon o obaveznim odnosima NN 126/21 i NN 126/22:

 1. Ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
 2. Ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
 3. Predmet ugovora roba koje je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Kupac je, kada vrši povrat proizvoda, proizvod koji vraća dužan vratiti u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima i svom dokumentacijom, a svaka oznaka kojoj je svrha ukazati kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena. Temeljem Zakona o zaštiti potrošača Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Reklamacije i prigovori

Prigovori i reklamacije vezano za neispravnost ili nedostatke proizvoda upućuju se pisanim putem:

Pravilno popunjenim REKLAMACIJSKIM ZAPISNIKOM poslanim na mail adresu metel@metel.hr sa priloženim fotografijama proizvoda ako se radi o vidljivom nedostatku. Poštom na adresu Metel d.o.o. 65. bataljuna ZNG 21., 10310 Ivanić-Grad ili osobno u poslovnici tvrtke METEL d.o.o. na adresi poslovnice 65. bataljuna ZNG 21., 10310 Ivanić-Grad.

METEL će odgovoriti na zaprimljeni prigovor u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana, računajući od dana primitka prigovora, s time da će odmah po primitku prigovora, Kupcu potvrditi da je zaprimio prigovor.

Sve reklamacije i prigovore te uvjeti poslovanja primjenjuje se važećim Zakon o zaštiti potrošača (NN 126/22) i Zakona o obaveznim odnosima NN 126/21 i NN 126/22)

Prigovor zbog skrivenih nedostataka na proizvodu

Kad se nakon primitka proizvoda od strane Kupca pokaže da proizvod ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja proizvoda (skriveni nedostatak), Kupac je dužan pod prijetnjom gubitka prava o tom nedostatku obavijestiti METEL bez odgađanja.

Protekom zakonskog roka za isticanje prigovora zbog skrivenih nedostataka na proizvodu, računajući od dana preuzimanja proizvoda, Kupac gubi pravo na izjavljivanje prigovora zbog skrivenog nedostatka, osim u slučaju kada se radi o proizvodu za koji je proizvođač izdao jamstveni list (garanciju), u kojem slučaju Kupac ostvaruje prava prema uvjetima iz jamstvenog lista.

Kupac uz prigovor mora priložiti račun o izvršenoj kupnji za robu za koji ističe prigovor.

METEL će uvažiti prigovor Kupca zbog skrivenog nedostatka samo ukoliko se radi o tvorničkoj grešci ili anomalijama proizvoda koje se nisu mogle utvrditi prilikom preuzimanja, s tim da METEL neće uvažiti prigovor: za keramičke i metalne obloge ako se ističe zbog nijanse boje jer svaka tvornička serija može blaže oscilirati u nijansi zbog prirode proizvodnog procesa.

Kupac gubi pravo na prigovor zbog materijalnog nedostatka na proizvodu ukoliko isti ugradi, a radi se o nedostatku koji se mogao uočiti prije ugradnje. Kupac nema pravo na naknadu prateće štete za trošak ugradnje i skidanja ugrađenog proizvoda, a radi se o nedostatku koji se mogao uočiti prije ugradnje.

METEL neće uvažiti prigovor kada Kupac ističe prigovor skrivenog nedostatka na proizvodu: a) instalacije koje nisu ugrađene od strane Metel-a i nisu dio redovnog prodajnog asortimana trgovca Metel-a, a oštećenje proizvoda je uzrokovano prljavim instalacijama ili vodom; b) bojlere, klima- uređaje i slične uređaje koje je Kupac ugradio po neovlaštenoj osobi ili prilikom ugradnje, servisiranja nije poštivao upute proizvođača; c) ako je proizvod ugrađen protivno pravilima struke. Upozorava se Kupac da prije ugradnje proizvoda vodi računa da se ugradnja izvrši sukladno pravilima struke i uputama proizvođača.

METEL neće uvažiti prigovor na neravnine ili ulegnuća metalnih, keramičkih obloga ili ostalih metalnih dijelova tijela proizvoda/peći na pelet  jer do istoga može doći samo nestručnom ugradnjom odnosno zbog nepoštivanja uputa proizvođača.

Uvjeti iz jamstvenog lista za proizvod

Za proizvode koje prati jamstveni list vrijede uvjeti koje je proizvođač/prodavatelj naveo u jamstvenom listu. U svakom slučaju jamstvo neće vrijediti ukoliko Kupac ističe prigovor skrivenog nedostatka na proizvodu: bojlere, klima-uređaje i slične uređaje koje je Kupac ugradio po neovlaštenoj osobi ili prilikom ugradnje nije poštivao upute proizvođača. Jamstveni list datira, ovjerava i potpisuje ovlaštena osoba METEL-a. Potrošač je obvezan čuvati jamstveni list za vrijeme trajanja jamstva zajedno s ispostavljenim računom i otpremnicom.

Odgovornost METEL-a za izračun količine ili dimenzije ili za preporuke o ugradnji instalacija koje su neophodne za rad sustava na pelet, klimatizacijskih uređaja te toplinskih pumpi.

METEL nije odgovoran Kupcu na manje ili veće jačine/snage sustava pošto METEL ne daje službene izračune količina niti uzima mjere Kupčeva prostora. Kupac je sam obvezan osigurati sve podatke o količinama ili dimenzijama proizvoda i osigurati stručnu pomoć te METEL-u naznačiti potrebnu točnu količinu (osim ako nije drugačije dogovoreno između kupca i trgovca i za to postoji pismeni dokaz). Kupac se ne može pozivati na usmene ili pisane izjave, informativnog karaktera ovlaštenih osoba (referenata ili prodavača) METEL-a u odnosu na izračune količina ili dimenzija ili preporuke o ugradnji. Nastavno na navedeno, Metel nije u mogućnosti preuzeti proizvode koje su kupci sami izabrali bez suglasnosti tehničke službe METEL-a nakon ugradnje a radi krivo izračunate potrebne količine/snage prilikom kupnje.

Odgovornost METEL-a za troškove elektroničkog komunikacijskog prometa

Usluge koje METEL pruža u okviru usluge online kupnje na www.metel.hr web stranicama ne uključuju troškove koje posjetitelji stranica snose koristeći računalnu opremu i usluge za pristup stranicama.

METEL nije odgovoran za troškove elektroničkog komunikacijskog prometa, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći niti ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja usluge online kupnje. Ukoliko dođe do bilo kakve pogreške prilikom procesa kupnje, Kupac se može obratiti prijavom na e-mail adresu metel@metel.hr, kako bi ista bila otklonjena na najbrži mogući način.

Kontakti

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na:

adresu: METEL d.o.o., 65. bataljuna ZNG 21., Ivanić-Grad, 10310 Ivanić-Grad

elektroničku adresu: metel@metel.hr

Korištenjem Internet stranica www.metel.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući i Politiku Privatnosti te mogućnostima u vezi s kolačićima.

METEL se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih Internet stranica. METEL može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi u kontakt formi, a navedene podatke koristiti ćemo isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga na zadovoljstvo korisnika. METEL se obvezuju da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

METEL zadržavaju pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni.

METEL zadržava pravo izmjene sadržaja ove Internet stranice te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

OBRASCI ZAPREUZIMANJE

Povrat robe umanjenje-1 doc

Povrat robe umanjenje-1 pdf

Obrazac-raskid-ugovora-Metel-1 doc

Obrazac-raskid-ugovora-Metel-1 pdf

Obavijest o pisanom prigovoru doc.

Obavijest o pisanom prigovoru pdf.